Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Лидерът на левицата Корнелия Нинова също се изказа от

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Лидерът на левицата Корнелия Нинова също се изказа от
Коментари Харесай

Нинова: Искаме пълна ревизия на досегашното правителство. 5 милиарда са изхарчени за няколко месеца

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Лидерът на левицата Корнелия Нинова също се изрече от трибуната на Народното събрание през днешния ден: 

" Повече от година вършим проект с този пакет от закони, които касаят помощ, бинес, кредитна почивка, данъчна почивка, помощ за семействата и младите фамилии със специфичен пакет от средства за деца, за стопанска система, за работни места. Трябва да има помощ за семействата и младите фамилии със специфичен пакет от средства, преизчисляване на пенсиите, закон за възрастните хора.

Трети приоритет е възобновяване на парламентаризма. ГЕРБ сложи Народното събрание в подчинена роля на министър-председателя - с това погазиха конституцията, и тук сме подготвени с решения - блиц надзор върху министър председател и министри, който беше въведен от Българска социалистическа партия, прекъсване на порочната процедура да се внасят закони без оценка за влияние, проверка и анулация на лобистки текстове в закони, които обслужваха частни ползи. Устойчиво законодателство.

Четвърти приоритет за изпълнителната власт и държавното управление: Пълна проверка на досегашната изпълнителна власт. Народно събрание да наложи мораториум на настоящето държавно управление, въпреки и в оставка, върху подписване само че контракти за продажби, концесии, предопределение и периоди по контракти и бордове и управления на комисии и организации. В момента текат интензивно такива прозцеси. "  

Над 5 милиарда лв. за отвън решение на Народното събрание са изхарчени през последните месеци, сподели Нинова. Едва 1,4 милиарда лв. има в бюджена отвън заделените пари във фондове и запаси, сподели Нинова.

Има заплаха да посегнат на сребърния фонд, предизвести тях.

Всички корупционни покупко-продажби би трябвало да бъдат разследвани, да се носи отговорност, добави Нинова.

Паралелната страната би трябвало да бъде разградена. Нейното заличаване изисква общи старания. Не преговаряме със задкулисието за власт – нито с Борисов за власт, нито с Движение за права и свободи – за президент, сподели Нинова.

Тя е за умело правитество, само че няма поддържа ГЕРБ, би подкрепила кабинет на партията на Слави по политики, свързани с разграждане на порочния модел.

Ако и когато третия мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави, казаоще Нинова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР